Ihan paras porkkanaherkku
POHJA:
4,5 dl hienoa porkkanaraastetta (n. 5 porkkanaa)
3,5 dl fariinisokeria
2 dl öljyä
1,5 dl soijamaitoa
5,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
1/2 tl suolaa
2 tl kanelia TAI
1 tl kanelia ja 1 tl jauhettua neilikkaa
KUORRUTUS (kuorrutteen olen tehnyt kaksinkertaisena):
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g margariinia (sinistä Keijua)
100 g maustamatonta soijatuorejuustoa
Kuorrutteen päälle voi ripotella esim. mantelirouhetta tai raastettua sitruunan tai appelsiinin kuorta.
Sekoita kulhossa fariinisokeri, öljy ja maito. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää ne sitten nesteeseen ja sekoita lopuksi joukkoon porkkanaraaste. Levitä taikina pellille tai suureen vuokaan. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin 35 - 45 minuuttia kakun paksuudesta riippuen. Anna kakun jäähtyä.
Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki korrutteen aineet hyvin keskenään. Tuorejuusto on melko kovaa pakkauksesta otettaessa, eli se on hyvä pehmittää kunnossa tehosekoittimella. Kun kakkupohja on kunnolla jäähtynyt, levitä kuorrute pohjan päälle. Koristele kakku haluamallasi tavalla.Ja skeptikoille: vaikka soijatuorejuusto maistuu pakkauksesta otettaessa aivan soijalta, ei soijan makua kakun päällä juurikaan enää huomaa. Ainakin meidän juhlissa kakku on tehnyt hyvin kauppansa, eikä kukaan ole tunnistanut soijan makua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti