keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Löydöksiä, löydöksiä

Tämä kesä on ollut kokonaisuudessaan enemmän tai vähemmän völjyilyä erinäisten paikkojen välillä. Joko lapsen kanssa on pyöritty lähiseuduilla ja palattu illaksi kotiin tai käyty mökkeilemässä ja palattu lyhyen roadtripin jälkeen taas "kaupunkiin". Ihanaa tällaisessa stressittömässä lähiseutulomailussa on ollut se, että on tullut tutkittua niin läheltä kuin hieman kauempaakin paikkoja, joissa ei töiden lomassa tule käytyä, koska ne eivät ole tarpeeksi kiinnostavia ja siksi vaivan arvoisia. Toisaalta nyt minulla on ollut aikaa myös koluta nettiä läpi ja tehdä siellä löytöjä: mielenkiintoisia nettisivuja, nettikauppoja ja nettikirppareita. Koska jostakin täysin käsittämättömästä ja selittämättömästä syystä kotona ei enää jakseta kiinnostua löydöistäni, on innostus pakko purkaa tätä kautta.

Löytö#1 on vanha mutta erittäin iskemättömässä ja siksi siistissä kunnossa oleva verho/pöytäliina. Löysin kankaan erään mansikkapitäjän keskellä komeilevasta huonekalukauppa-huutokauppa-kirpputorilta. Sain aika pitkälle itse määritellä kankaan hinnan, joten maksoin siitä viisi euroa. Mielestäni täysin hintansa väärti, sillä kangas on laadukasta ja paksua, rypistymätöntä (no okei, onhan siinä muutama ryppy) ja kuten sanottu, haalistumaton ja tahraton. Kangas oli vieläpä valmiiksi ommeltu, ja koko natsaa täydellisesti meidän ruokapöydän kanssa. Seuraaviin juhliin on siis liina valmiina. Vielä pitäisi keksiä jotakin juhlittavaa. Ei luulisi olevan ongelma minulle...


Löytö#1


Löytö#2 on nettisivusto, jonka nimen olen kuullut jo vuosia sitten, mutta jonka kanssa tuli tehtyä lähempää tuttavuutta vasta tänä kesänä. Sivusto on nimeltään Etsy.com ja toimintaperiaate on - mikäli olen sen oikein ymmärtänyt - että uuden ja vanhan tavaran myyjät (lähinnä käsityöläiset) ympäri maailmaa voivat lisätä oman sivunsa ("profiilinsa") ja tuoteluettelonsa sivustolle. Myynnissä on vaatetta, sisustusroinaa, kankaita, tyynynpäällisiä, huonekaluja, koruja, lamppuja... Ilmeisesti vielä paljon muutakin, mutta itse olen ehtinyt tutustua lähemmin vasta tuohon sisustusartefaktipuoleen. Vaikka tuotteiden selaaminen ja löytöjen tekeminen ympäri maailmaa on sivustolla tehty naurettavan helpoksi, kannattaa muistaa, että tilattaessa yhdeltä samalta myyjältä saa kamat samaan pakettiin ja kulkemaan samoilla postimaksuilla. Välillä tämä meinaa unohtua, kun yhdellä jenkillä on myynnissä maailman kaunein sohvatyyny ja kahden hiiren klikkauksen jälkeen löytyy tyynylle korvaamaton pari Saksasta. Kassalla huomaan, 15 euron tyynyjen hintaan lisätään 18 euron toimituskulut/tyyny. Ehkä ei sittenkään... Onhan noi entisetkin vielä ihan metkat.

Ehdin tosin tehdä jo yhdet lamppuostokset sivustolla. Tilasin Thaimaasta kaksi koristevalaisinta, niin sanottua pallonauhaa. Paketti tuli viikossa, tosin kotiin asti kahdessa, koska meinasin unohtaa pakun postiin. Nyt on toinen nauhoista viritelty keittiöön kaapin päälle, toinen menee yläkertaan. Pallonauhat on tosi hauskat ja luovat pehmeää, veikeän leikkisää tunnelmavaloa tilaan illan tullen. Värivaihtoehtoja ja erilaisia värien yhdistelmiä oli myyjällä tarjolla useita kymmeniä, mutta päädyin kokovalkoiseen ja valko-musta-harmaaseen, sillä ne eivät näyttäneet pahalta silloinkaan, kun valot ovat pois päältä. Esimerkiksi oranssi tai vaaleansininen pallonauha olisi sopinut vain lastenhuoneeseen sammutettuna. Näihin olen tyytyväinen, ja ehkä tilaan näitä joskus lisääkin, esim. lahjaksi jollekulle.

Löytö#2


Löytä#3 on löytö tältä päivältä ja löydetty (no niin, nyt lorahti pissaa selkään. Poika tuli näyttämään kädestä pitäen, miten hieno pissi tuli pottaan. Otteet ovat hieman hiomattomat ja potta hankala kantaa. Kävin kyllä heittämässä pissaisen paidan pyykkiin, en tässä kirjoittele virtsat niskassa, mutta ajatus hieman etoo ja kakoo edelleen) läheisestä kierrätyskeskuksesta. Löytö on pikkuinen laukku, joka lähtee kanssani ensi perjantaina hummailemaan. Hintaa veskalla oli hieman liikaa (3€) mutta yritän elää asian kanssa. Koska en päässyt tänä kesänä(kään) Summer sound -festareille, olis tarkoitus lähteä kokemaan jatkot Tallinkille vai Siljalle vai mikä se nyt olikaan. Onhan ne varmasti aika teinimeiningit siellä laivalla, mutta lähestyvä 30 maaginen raja on tainnut tehdä sen, että on pakko hieman todistella itselleen, etten ole ihan käpy vielä. Kun on koettu meiningit laivalla, voi olla taas ihan tyytyväinen siihen, että on jo niin lähellä kolmeekymmentä.


Löytö#3 käy kalukukkaronakin
Tältä äiti sitten näyttää, kun uutta laukkuaan käyttää.


Löytö#4 on se kuuluisia VIIMEINKIN-löytö. Ehdin alkukesästä kirjoitella, että etsin päiväpeitolle ja muulle ylimääräiselle pehmukkeelle vanhaa koria, jossa niitä voisi säilöä suurimman osan vuorokaudesta. Makkarin lattialla ne ovat alkaneet kerätä jo melko komeaa kenneliä ympärilleen, joten jatkosijoituspaikan löytyminen on ollut todellinen ongelma. Eräs iltapäiväretkeily Tikkurilassa tuotti viimein tulosta. Näin torilla pomppulinnan ja vein jälkikasvun viemään pomppulinnaneitsyytensä. Lapsen kimpoillessa pehmeässä huoneessa puolelta toiselle huomasin, että pomppiksen takana pidetään torikirpparia, ja ihan siinä nenäni edessä komeili juuri passeli kori. Kun lapsi oli saanut 15 minuutin kimpoilun jälkeen tarpeekseen, kävelin ostamaan lapselle pillimehun ja itselleni kyseisen korin. Hintaa oli juuri laskettu viiteen euroon, joten tinkaamisen varaa ei enää ollut. Mutta korikin on osoittautunut hintansa väärtiksi, sillä kenneli on siirtynyt keskeltä lattiaa sängyn alle ja muualle huoneistoon. Poissa silmistä, poissa mielestä.

Löytö#4


Näin onnistuneiden löytöjen jälkeen on mieli hyvä, voissa paistettu ehta materialisti kun olen. Palkitsevia kesäpäiviä teillekin! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti