lauantai 15. kesäkuuta 2013

Lisää onnistumisia: maidoton ja munaton porkkanakakkuherkku

Tämä kyseinen resepti on osoittautunut erittäin hyväksi, helpoksi ja herkulliseksi. Ja mikä parasta - leipomisen tuloksena syntynyt tuotos on allergikkolapsellekin sopivaa! Olen saanut ohjeen alun perin opettajakollegaltani, joka on kopioinut sen jostakin reseptikirjasta. Alunperin porkkanakakku on kulkenut nimellä Oodi viidelle porkkanalle. Olen kuitenkin jälleen tuunannut reseptiä ja tehnyt siitä meidän ruokavalioomme sopivan. Kakusta tulee iso - itse olenkin tehnyt kakun pellille (meidän pellit eivät ole mitään jättipeltejä). Jos haluaa hieman paksumman pohjan, voi pohjan tehdä esim. puolitoistakertaisena. Kuorrutteen määrän olen joka tapauksessa tuplannut, sillä sehän nyt on valehtelematta kakun paras osuus. Tämä kuorrutteen määrä riittää, vaikka hieman kasvattaisikin pohjaa.

Ihan paras porkkanaherkku

POHJA:

4,5 dl hienoa porkkanaraastetta (n. 5 porkkanaa)
3,5 dl fariinisokeria
2 dl öljyä
1,5 dl soijamaitoa
5,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
1/2 tl suolaa
2 tl kanelia TAI
1 tl kanelia ja 1 tl jauhettua neilikkaa

KUORRUTUS (kuorrutteen olen tehnyt kaksinkertaisena):
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g margariinia (sinistä Keijua)
100 g maustamatonta soijatuorejuustoa

Kuorrutteen päälle voi ripotella esim. mantelirouhetta tai raastettua sitruunan tai appelsiinin kuorta.

Sekoita kulhossa fariinisokeri, öljy ja maito. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää ne sitten nesteeseen ja sekoita lopuksi joukkoon porkkanaraaste. Levitä taikina pellille tai suureen vuokaan. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin 35 - 45 minuuttia kakun paksuudesta riippuen. Anna kakun jäähtyä.
Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki korrutteen aineet hyvin keskenään. Tuorejuusto on melko kovaa pakkauksesta otettaessa, eli se on hyvä pehmittää kunnossa tehosekoittimella. Kun kakkupohja on kunnolla jäähtynyt, levitä kuorrute pohjan päälle. Koristele kakku haluamallasi tavalla.

Ja skeptikoille: vaikka soijatuorejuusto maistuu pakkauksesta otettaessa aivan soijalta, ei soijan makua kakun päällä juurikaan enää huomaa. Ainakin meidän juhlissa kakku on tehnyt hyvin kauppansa, eikä kukaan ole tunnistanut soijan makua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti